Kalmarsand i Bålsta. Foto: Håbo kommun

14-årig pojke död i drunkningsolycka

Uppdaterad
Publicerad

En 14-årig pojke omkom i en badolycka vid Kalmarsand i Bålsta på tisdagseftermiddagen. – Pojkens liv gick tyvärr inte att rädda, säger Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Det var vid 14-tiden på tisdagen som larmet inkom om att en pojke försvunnit från sitt sällskap i vattnet vid badplatsen Kalmarsand i Bålsta. 

– Man har larmat, en person ska ha siktats cirka 40 meter ut i vattnet. Men vi vet inte mer egentligen just nu, sa Roger Sverndal, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Drygt 40 minuter efter larmet inkom hade dykare anlänt till platsen och påbörjat sökandet efter den försvunna pojken. En kvart senare påträffades pojken livlös i vattnet. Han hade då varit försvunnen i en timme och enligt polisen var det mycket strömt i vattnet.

– De påbörjade återupplivningsförsök i ambulansen och förde honom till sjukhus. Men pojken hade varit försvunnen i vattnet ett bra tag och hans liv gick inte att rädda, säger Uppsalapolisens Christer Nordström.

Den 14-åriga pojkens anhöriga är underättade om dödsfallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.