Nuvarande bandyplanen på Studenternas IP i Uppsala. Foto: SVT

Elitbandyn ser ut bli kvar på Studan

Uppdaterad
Publicerad

Det lutar åt att elitbandyn i Uppsala kommer att fortsätta spelas utomhus på Studenternas. Under sommaren är tanken att planen ska öppnas upp för exempelvis utegym och roller derby-banor.

Den som vill titta på elitbandy i Uppsala ser ut att även fortsättningsvis få åka till Studenternas IP och det lutar åt att båda isbanorna ska vara kvar. Enligt det senaste politiska förslaget ska bandyn spelas utomhus på ett upprustat Studenternas där ispisterna gjuts i betong och de gamla arenaavgränsningarna ska tas bort.

– Tanken är att den ska tåla mer belastning och att ytan ska kunna användas även under sommartid.  Det är meningen att den ska omvandlas från en sluten skridskoanläggning till en öppen året runt-anläggning,  säger Rickard Malmström, (MP) ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

”Öppen för alla”

Vad det skulle bli på den öppna ytan under sommartid finns det inget färdigt förslag om.

– Det kan bli alltifrån små fotbollsplaner till roller derby-bana eller klätterställningar. Det är viktigt med ett genus- och åldersperspektiv. Den ska vara öppen för alla, säger Rickard Malmström (MP).

Investeringskostnaden för den nya bandylösningen beräknas till 39 miljoner kronor och planen är att ombyggnationen ska göras under 2018. Det slutgiltiga beslutet fattas senare av Kommunstyrelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.