Nu hoppas familjen att Migrationsöverdomstolen prövar deras fall. Foto: Foto: Jonas Ahlman/Sveriges Radio

Familjen Ahmadi sätter sitt hopp till Migrationsöverdomstolen

Publicerad

Nu har familjen Ahmadi, som hotas av utvisning, skickat in en överklagan till Migrationsöverdomstolen. Men det är långt ifrån säkert att de får prövningstillstånd. ”Situationen är en katastrof för familjen” menar deras advokat.

I Brantans servicebutik jobbar urmakaren Mehdi Ahmadi på som vanligt. Trots oron fortsätter vardagen och nu sätter familjen sitt sista hopp till den överklagan de precis skickat in till Migrationsöverdomstolen.

Ända sedan i december, när Migrationsverket meddelade att Mehdi Ahmadis arbetstillstånd dras in eftersom han skulle ha tjänat 180 kronor för lite i månaden, har familjen kämpat för att få stanna i Sverige.

Tjänade 180 kronor för lite – utvisas

Läs mer: Därför får familjen inte stanna

Men att få prövningstillstånd i Migrationsöverdomstolen är inte lätt.

– Nålsögat är trångt, av alla migrationsmål är det promillen av alla ärendet som tas upp, säger familjens advokat Henrik Stolare.

Nya uppgifter att ta ställning till

Förhoppningen är att Migrationsöverdomstolen ska ta ställning till den nya fakta som finns i dag, som visar att Mehdi Ahmadi i själva verket inte alls tjänat för lite pengar utifrån kollektivavtalet.

– Får vi upp målet till prövning är jag övertygad om att det måste bli en annan utgång med det underlag som finns idag, konstaterar Henrik Stolare.

”Katastrof för familjen”

Han menar att situationen för Mehdi Ahmadi, hans fru och deras två söner är ohållbar.

– Situationen är en katastrof för familjen. De har kunnat visa att såväl Migrationsverket som Migrationsdomstolen haft fel underlag för sin prövning, men trots detta är det inte klart att de kommer att få rätt i slutändan eftersom fallet kanske inte får prövningstillstånd.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tjänade 180 kronor för lite – utvisas

Mer i ämnet