Foto: SVT/Utryckning Uppsala

Fem nya bränder i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Oroligheterna med misstänkt anlagda bränder fortsatte under onsdagskvällen och natten till torsdagen.

Totalt larmades SOS Alarm om fem nya bränder under kvällen och natten. Klockan 19.40 kom ett larm in till SOS om att matsalsbyggnaden vid Domarringens skola i Uppsala brann. En timme senare, vid 20.40 larmades polis och räddningstjänst till stadsdelen Flogsta där en bil stod i brand. Branden kunde snabbt släckas.

Ungefär vid samma tid utsattes en buss för stenkastning inte långt därifrån i stadsdelen Stenhagen. Flera rutor krossades men ingen ska ha kommit till skada.

Bränder i Uppsala

Nästa larm om en brand kom från stadsdelen Gottsunda. Vid 23-tiden upptäckte polisen en bilbrand på Oscar Arpis väg. Räddningstjänsten var snabbt på plats och enligt SVT:s reporter på plats hann branden inte utvecklas så till den grad att den riskerade spridas till intillparkerade bilar.

– Vi misstänker att den här branden också är anlagd. Det ser ut som att branden startat i kupén, genom att man krossat en ruta och kastat in någon form av brännbar vätska eller liknande, sa insatsledare Anders Andersson till SVT Nyheter Uppsala inatt.

Ytterligare ett larm – denna gång om en brand i ett sophus på Bandstolsvägen – inkom till SOS Alarm vid halv ettiden inatt. SVT:s fotograf rapporterade att sophuset turligt nog inte tagit särskilt stor skada eftersom branden, som startades i ett av sophusets sopkärl, kunde släckas snabbt av räddningstjänsten på plats. Även sophusbranden misstänktes vara anlagd, enligt räddningstjänsten.

– Ja, det ser ut som ett typiskt scenario för en anlagd brand här också, sa Anders Andersson till SVT inatt.

Polisen sökte med hund efter spår vid sophusbranden men enligt hundföraren på plats hade man vid 01-tiden inte funnit några spår efter någon gärningsman.

Vid 04.25 larmades räddningstjänsten åter till Oskar Arpis väg där ytterligare ett fordon brann.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder i Uppsala

Mer i ämnet