Foto: Utryckning Uppsala

Flera skadade i bussolycka

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade strax före klockan 13 på söndagseftermiddagen på väg 273, kallad Arlandaleden, när en buss körde in i en lastbil. Flera personer uppges vara skadade.

– Bussen har kört in lastbilen bakifrån när denna skulle upp på påfarten mot Stockholm från Arlandaleden, berättar ledningsoperatör Martin Sköld vid Storstockholms räddningscentral, som säger att det var många passagerare på bussen.

Två personer uppges vara allvarligt skadade och en person lindrigt skadad. En av de allvarligt skadade är busschauffören som klämdes fast.

Bussen har kört rakt in i en lastbil. Foto: Utryckning Uppsala

När räddningstjänst fick loss chauffören skickades han med ambulanshelikopter till sjukhus. De övriga två skadade var passagerare på bussen och de har förts till sjukhus med ambulans.

Utöver lastbilen och bussen ska även en personbil ha varit inblandad i olyckan.

Föraren brottsmisstänkt

Senare under söndagseftermiddagen meddelade polisen att busschauffören är misstänkt för vårdslöshet i trafik och grovt vållande till personskada, det rapporterar Sigtunabygden.

Efter olyckan stängdes Arlandaleden av helt. Strax efter klockan 14 öppnades påfarten till E4 mot Stockholm upp för trafik. Påfarten mot Märsta/Arlandastad öppnades därefter. Bärgning av bussen inleddes strax efter klockan 15.

En ambulanshelikopter lyfter från olycksplatsen. Foto: Märsta.nu

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.