Foto: TT

Flyglarm på Arlanda – plan slog i bakdelen vid start

Uppdaterad
Publicerad

Ett Norwegianplan som var påväg mot Köpenhamn slog i bakdelen vid starten. Planet tvingades vända och återvända till flygplatsen.

Klockan var 09.14 när flygledare slog larm. Ett plan från flygbolaget Norweigian, ett boeing 738, ska ha slagit i sin bakdel under start och tvingats vända tillbaka till Arlanda.

Landade utan problem

Enligt Storstockholms räddningscentral landade planet strax efter 09.30 utan några problem. Vid 09.40 hade alla räddningstjänstens enheter lämnat platsen. Kvar fanns då ambulanspersonal för att kontrollera att alla passagerare klarat sig oskadda.

108 personer ska ha befunnit sig på planet.

Lohan Live, vid presstjänsten på Swedavia uppger att planet cirkulerade över Arlanda under en tid innan det kunde landa.

– Det som händer när piloten slår larm är att flygplatsen sätts i beredskap, och räddningstjänsten förbereder sig för om någonting skulle inträffa vid landningen.

Oklart kring passagerare

Enligt Live avgick planet klockan 08.40, och landade igen vid 09.30-tiden.

SVT: Vad händer nu?

– Nu måste planet undersökas för att kontrollera om några skador uppkommit. Vad som händer med passagerarna får jag hänvisa till Norwegian, säger han.

SVT: Hur har det gått för passagerarna?

– Det har jag inga uppgifter om i nuläget.

För nyhetsbyrån TT  uppgav Live senare på förmiddagen att planet undersökts och förbereddes för att kunna lyfta igen så snart som möjligt.

– Man upptäckte att det inte var några skador på planet, säger Johan Live till TT.

SVT har sökt Norwegian för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.