Föräldrar häktade för bortförande av 6-årig dotter

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna och en man häktades i förmiddags av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för egenmäktighet med barn.

Det var på onsdagskvällen som ett par greps i Uppsala misstänkta för att ha fört bort sin dotter. Nu har föräldrarna häktats på sannolika skäl misstänkta för egenmäktighet med barn.

– Brottet betraktas som grovt, säger Christer Nordström, polisens presstalesman till SVT Uppsala.

Den sexåriga flickan försvann efter att föräldrarna hälsat på henne i ett familjehem där hon placerats. Polisen utesluter inte att fler personer är inblandade i bortförandet och arbetar aktivt med händelsen.

Är omhändertagen enligt LUV

Flickan är omhändertagen och familjehemsplacerad med stöd av Lagen om vård av unga, LVU.  Under ett besök med föräldrarna tidigare i veckan försvann barnet och hon hade på lördagen ännu inte hittats. Nu har

– Åtal ska vara väckt senast den 29:e september, säger Christer Nordström, polisens presstalesman till SVT Nyheter Uppsala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.