Räddningstjänst och ambulans ryckte ut till Hällbygatan i Luthagen. Foto: Niklas Gedda

Fullt utvecklad lägenhetsbrand

Uppdaterad
Publicerad

En person har avlidit efter att en brand startade i en lägenhet i centrala Uppsala. Enligt räddningtjänsten var branden fullt utvecklad. En 20-åring är gripen, enligt Uppsalapolisen.

Larmet inkom till räddningstjänsten vid 12:40-tiden. Enligt SOS Alarm brann det i en lägenhet i Luthagen på Hällbygatan i centrala Uppsala.

– Branden är fullt utvecklad, säger Roger Nilsson, vid räddningtjänsten vid 13-tiden.

Mordbranden i Uppsala

Enligt Storstockholms räddningscentral tog sig rökdykare in i samband med att släckningsarbetet började.

Hittades avliden

Ambulans och polis befann sig på platsen. En person avled till följd av branden, enligt Uppsalapolisen. Personen anträffades avliden i lägenheten och en 20-årig man har gripits. På tisdagseftermiddagen genomför Uppsalapolisen en rad utredningsåtgärder, bland annat dörrknackning i området och teknisk undersökning.

”Greps inte långt från platsen”

– Mannen greps inte långt från platsen. Vi kan inte kommentera utredningen mer än så, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Ett stort antal polisresurser arbetar med utredningen som rubriceras som mordbrand. Platsen är avspärrad.

Branden ska ha ägt rum på bottenvåningen i flerfamiljshuset.

Oklara omständigheter

– Vi har inte utrymt några andra lägenheter. Däremot är vi på väg in igen för att fortsätta släckningsarbetet, sa Magnus Bengtsson vid räddningstjänsten vid 13.30-tiden.

Det är oklart hur branden ska ha startat. Räddningstjänsten lämnade platsen klockan 15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordbranden i Uppsala

Mer i ämnet