Den misstänkte mannen påträffades på storvadsbadet i Gamla Uppsala. (Bilden är tagen vid ett tidigare tilfälle.) Foto: SVT

Greps på bad misstänkt för sexuellt ofredande

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick under eftermiddagen in tre anmälningar om sexuellt ofredande i Röboområdet i Uppsala. Kort därefter kunde polisen gripa den misstänkta mannen på Storvadsbadet i närheten.

Det var i Röboområdet som mannen ska ha sexuellt ofredat tre olika kvinnor. Exakt vad det sexuella ofredandet bestod av vill inte polisen gå in på, men vakthavande befäl Marcus Svensson säger att han i ett av fallen ska ha tagit tag om en kvinnas midja och dragit henne mot sig.

Betedde sig märkligt

Efter en stunds spaning kunde mannen gripas under lugna former.

Flera ofredanden vid badplatser

– En av våra patruller påträffade sedan en man som betedde sig märkligt vid Storvadsbadet och det visade sig då att han stämde in på signalementet, berättar lokalpolisområdeschefen Jale Poljarevius.

På vilket sätt betedde han sig märkligt?

– Han ska ha tagit kontakt med flera kvinnor på ett sätt om de upplevde som obehagligt.

Kan finnas fler offer

Mannen är i 35-årsåldern och enligt polisen bedöms han må psykiskt dåligt. Han togs med till polisstationen men är nu släppt efter förhör. Misstankarna mot honom kvarstår dock och polisen efterlyser nu fler vittnesmål.

– Eftersom vi fick in tre anmälningar under så kort tid så misstänker vi att det kan finnas fler offer.

Ytterligare ofredande

Under eftermiddagen anmäldes ytterligare ett fall av sexuellt ofredande i Flogsta i Uppsala. Där ska en man i 40-årsåldern ha kysst en 15-årig flicka mot hennes vilja. Den mannen sitter nu gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flera ofredanden vid badplatser

Mer i ämnet