Foto: SVT

Grönvita supportrar intog centrala Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Det är utsålt på Studan när Sirius möter Hammarby på söndagen. Och de cirka 3.000 grönvita supportrarna syntes överallt i centrala stan i samband med matchen.

Strax efter klockan 13 anlände ett pendeltåg från Stockholm, som var fullt av Hammarbysupportrar. Grönvita tröjor, halsdukar, flaggor – och kiltar, kunde ses överallt mellan Resecentrum och Studenternas IP. Nere i hamnen låg till och med en supporterbåt.

Tarzan Andersson har åkt båt ända från Stockholm med fyra kompisar. Foto: SVT

– Vi startade redan i fredags från Djurö och har mellanlandat vid  Loopen marina och Stäket. Det tog tre dar och nu är vi här med en massa underbarare bajare och polare runtomkring. Så i morrn mår man skitbra – eller inte, säger båtägaren Tarzan Andersson och skrattar.

Tatuerat hela ryggen

Sedan sjunger han och vännerna ”Här kommer hjältarna från Söder”. Polaren Mikael Larsson har tatuerat hela ryggen med Hammarbys logga.

De är minst sagt peppade inför matchen.

– Sirius har överraskat, de är mycket bättre än man hade trott och hoppats på. Men eftersom man är bajare och lite hjärndöd tror jag att Hammarby vinner med 3-1, säger Tarzan Andersson.

Grönvitt skapar ångest

Att det kryllar av Hammarbyfans i stan gör en del Siriussupportrar nervösa.

– Det är ångest för att det är så mycket grönvita supportar här. Jag tror på vinst för Sirus, men jag tror inte på vinst på läktaren om man säger så, menar Affe Piran.

Affe Piran tror på vinst på planen men förlust på läktaren. Foto: SVT

Även Daniel Ilar Hammarberg tror att Sirius herrar tar hem matchen.

– Jag har varit hemma och laddat mental t i en vecka och sytt den här flaggan, säger han bärandes på en blåsvart fana. Han tror att Sirius kommer att vinna med 2-0.

Daniel Ilar Hammarberg har sytt en egen Siriusfana till dagens match. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.