”Halmstad på Örjans Vall – det är en svår match”

Publicerad

För Siriuslegenden Per ”Perra” Hansson skulle ett avancemang till Allsvenskan betyda att fokus kan läggas på de yngre spelarna istället för på säsongen 1974 då Sirius åkte ur Allsvenskan.

– Man ska ha klart för sig att Halmstad på Örjans Vall, det är en svår match. Redan om de skulle lyckas kryssa är det djävulusiskt starkt alltså.

Vad skulle det betyda för dig om Sirius tar sig till Allsvenskan?

– Det skulle betyda att det blir slut på det gamla tjatet. Jag var nämligen med i den sista årgången, 74:orna, som spelade i Allsvenskan för 42 år sedan. Det vore rätt roligt om det tjatet kunde få upphöra, så vi kan upphöja de här pojkarna som spelar nu istället, det vore trevligt.

Spel i Allsvenskan

Om Sirius lyckas vinna och ta sig upp till Allsvenskan, då tror Perra Hansson att de har goda möjligheter att hålla sig kvar.

– Jag tror att de har goda möjligheter att etablera sig, de har hållit på under en längre period med Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. Det är en stabilitet och kontinuitet som jag tror de kommer att ha nytta av i Allsvenskan, men visst blir det tufft, så är det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.