Matkreatören Paul Svensson ska inspirerar och coacha kökspersonal i kommunens regi. I veckan gästspelade han på Nannaskolan. Foto: Måltidsservice/Uppsala kommun

Här besöker stjärnkocken Nannaskolan

Publicerad

Fisk, rotfrukter och spännande såser.

I veckan fick Nannaskolan i Uppsala ett gastronomiskt besök.

På plats, för att inspirera och coacha kökspersonal, fanns stjärnkocken och matkreatören Paul Svensson.

År 2013 ska 100 procent av den kommunala maten i Uppsala vara ekologiskt producerad. Som en del i att nå målet har Måltidsservice, som lagar mat till de flesta skolor, förskolor, seniorrestauranger som drivs i kommunal regi, anlitat tv-kocken och krögaren Paul Svensson.

– Han är ju en inspiratör och coachar vår produktionsutvecklingsgrupp till nytänkande. Vi gör det här för Uppsalabornas bästa, säger Björn Carlsson, måltidschef.

Förutom att öka kökspersonalens matkunskaper, och tillfälligt mätta hungriga elever på Nannaskolan, kommer Paul Svensson, vid flera tillfällen under 2016, att vägleda Måltidsservices medarbetare. Och i veckan gästspelade han alltså på Nannaskolan.

”...fisken var så populär”

Det tillagades bakad potatis, spännande såser, pasta och fisk. Och besöket uppskattades av både personal och elever.

– Jag brukar inte bli svettig i köket, men idag blev jag det! Men det har gått jättebra och det var kul att fisken var så populär, sa Patti, som är ansvarig i köket på Nannaskola.

Tanken är att Paul Svensson ska hjälpa Måltidsservice att modernisera menyer och satsa mer på växträtter.

– Det är det här som är riktigt kul. Att vara ute i skolor, träffa duktiga kockar och möta glada elever tycker jag är riktigt roligt, sa Paul Svensson under besöket.

Måltidsservice

Måltidsservice är Uppsala kommuns interna leverantör av måltider. Måltidsservice lagar och serverar mat på ungefär 100 förskolor, 50 grundskolor, 8 gymnasieskolor, 8 seniorrestauranger och 11 äldreboenden. Det blir ungefär 32 000 måltider varje dag.

Källa: Måltidsservice

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.