Sirius spelarna jublar med klacken efter seger och avancemang till allsvenskan efter måndagens fotbollsmatch i Superettan mellan Halmstad BK och IK Sirius FKpå Örjans Vall i Halmstad. Foto: TT

Siriusspelarna landar på Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Måndagskvällen blev historisk för blåsvarta Uppsalalaget Sirius. Laget är klart för allsvenskan för första gången på 42 år, och firandet som drog igång redan på Örjans vall i Halmstad fortsatte inpå småtimmarna.

Tre år efter att ha tagit steget upp i superettan är Sirius tillbaka i allsvenskan för första gången sedan 1974. 20-årige backen Jakob Bergman nickade in 1-0 i början av andra halvlek i bortamötet mot Halmstad, ett mål som höll hela vägen till slutsignalen.

Jubel bröt ut bland både spelare och fans på Örjans vall, och i omklädningsrummet firade laget avancemanget med en segerdans. Utanför arenan fortsatte festen både på bussen och hotellet, och till sist på en lokal restaurang, skriver UNT.

Sirius klart för allsvenskan

Se mer: Sirius vilda dans efter avancemanget

”Fest nu”

– Vi är inte helt klara än. Vi ska vinna alla matcher och serien men visst blir det fest nu. En liten. Samtidigt är det en härlig känsla. Nu kan vi njuta av det här länge, sa Kim Skoglund till tidningen på måndagskvällen.

Efterfesten tog enligt tidningen slut vid 03-tiden natten mot tisdag och bara några timmar senare möttes laget vid en allsvensk frukost där många kramar delades ut. Sedan bar det av hemåt med flyg.

”Trött och rörd”

Vid 10.30-tiden på tisdagen landade Siriustruppen på Arlanda. Tränaren Kim Bergstrand som på måndagskvällen var tom och rörd, säger att han dagen efter segern är trött och rörd. Medan ledarna ska fokusera på de två matcher som återstår av säsongen, ska spelarna fortsätta festen.

Läs mer: Siriustränaren: ”Berörd – väldigt härligt”

Hela truppen var inte på plats i Halmstad på måndagen, och spelarna ska istället samlas idag för att fira att man är klara för allsvenskan.

– Oavsett om man har spelat fem minuter eller noll minuter, det är viktigt att ha bra spelare på träning, i den miljön också. Alla har en viktig del i det här, vi gör det här som ett lag och det är det som gör att vi står här idag, att vi har det bästa laget, säger Kim Skoglund dagen efter avancemanget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sirius klart för allsvenskan

Mer i ämnet