Nu håller naturen sakta men säkert på att ta över förskolegården.

Här står förskolan öde

Publicerad

Den öppnade så sent som 2013, men sedan i januari står den övergiven och tom, modulen som utgjorde Danmarks förskola. Och Uppsala kommun kan inte svara på vad som kommer att hända med den.

Gräset har växt sig högt mellan de gråa barackerna och på gårdsplanen ligger några kvarglömda leksaker. Sandlådan är fortfarande fylld med sand, men här har inga förskolebarn lekt sedan förra vintern.

När Danmarks förskola slog upp portarna till sina permanenta lokaler i januari flyttades nämligen barn och personal över dit, och sedan dess har modulerna stått tomma.

Oklar kostnad

Inför öppningen av modulförskolan 2013 anlades en ny cykel- och gångväg bakom kyrkan fram till förskolan, en parkering och förskolegården där barnen hade sin utevistelse.

Danmarks modulförskola var alltså bara igång under knappt tre år.

Vad kommer att hända med modulerna i Danmark?

– Det kan jag inte svara på i nuläget, men de kommer inte att användas till utbildningsverksamhet i alla fall, svarar Jesper Djupström som är lokalchef inom utbildningsförvaltningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.