Foto: Utryckning Uppsala

Ikonisk skylt går i graven

Uppdaterad
Publicerad

Fortsättningsvis kommer den nästan 12 meter höga skylten utanför Livets Ords lokaler varken pryda eller leda in folk till parkeringen. Församlingen valde nämligen att ta ned den under torsdagen.

Få har väl missat den stora och höga skylten med texten ”Livets Ord” i Fyrislund i Uppsala. Men fortsättningsvis kommer ingen att kunna skåda den på den platsen. Detta eftersom den nu tas ned. Anledningen till nedtagningen är för att skylten är gammal.

– Den har stått där så länge någon kan minnas egentligen. Vår verksamhet öppnade upp här i de nuvarande lokalerna 1987 och strax efter kom skylten upp, säger verksamhetschefen Magnus Dahlberg.

I omkring 20 år har alltså skylten stått på parkeringen utanför kyrkan. Den bedöms vara upp till 12 meter hög och lyser under kvällarna upp.

– Bokstäverna lyser bland annat. Men sen är den gammal, inte bara för att den är rostig utan också för att den har en logga som vi kanske inte använt på 15 år.

Livets Ord

Livets Ord grundades 1983 av Ulf Ekman och hans fru Birgitta Ekman. Under åren har rörelsen vuxit sig större och bedömningen gör gällande att församlingen har mellan 3000-4000 medlemmar bara i Sverige. Församlingen är också aktiv utomlands.

Den gamla skylten monterades ned under torsdagen. Foto: Utryckning Uppsala

– Än så länge har vi inte fått så jättemånga kommentarer eller så stor respons. Lite på vår Facebook, säger Magnus Dahlberg.

Huruvida den ikoniska skylten nu ska ersättas är inget som är klart.

– Nej, det är inget vi egentligen har pratat om. Antingen ersätts den eller inte. Men det mest troliga är då att vi kanske sätter en större permanent skylt på fasaden snararen än en stående så där.

Kanske säljas

Och den gamla skylten ska nu kaseras.

– Den ska slängas.

Inte säljas då?

– Jo, tanken slog oss faktiskt. Och det är klart, om det kommer in något bud kommer vi ju överväga det.

Vad kan den vara värd då?

– Så mycket som möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.