Från första april blir upptåget kontantfri. Foto: TT

Inga kontanter på Upptåget

Uppdaterad
Publicerad

Från första april blir Upptåget kontantfri. Det innebär att hela UL-trafiken nu kommer bli kontantfri.

Efter ett beslut av Arbetsmiljöverket blev alla bussar i UL-trafik kontantfria 2010. Och från första april kommer Upptåget också bli kontantfri. Det innebär att hela UL-trafiken nu kommer bli kontantfri.

– Andelen som betalar kontant på tåget blir stadigt färre och färre. Det gick smidigt att byta 2010, och vi tror inte det här heller ska innebära några problem, säger Sture Jonsson, presschef på UL.

”Bättre för alla”

Det kommer fortsättningsvis vara möjligt att köpa en enkelbiljett på tåget, men då med bankkort eller via reskassa. Sture Jonsson tror att borttagandet av kontanter på tåget kommer gynna resenärerna, men också underlätta personalens arbete.

–  Ett arbetsmoment försvinner då man kommer slippa kontanthanteringen. Istället kan personalen ge service till resenärerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.