Arkivbild Foto: TT

Jägare blev attackerad av björn

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsförmiddagen blev en jägare attackerad av en björn när han var ute med sin hund och jagade utanför Harg i Östhammars kommun.

En jägare blev under lördagen biten i armen av en björn när han var ute och jagade i närheten av Harg utanför Östhammar. Jägarens hund ska ha skrämt upp björnen som gick till attack och bet mannen i armen.

Jägaren avslossade då ett skott mot björnen som senare hittades död en bit från platsen. Till P4 Uppland säger Lennarth Nordvarg, jaktvårdshandläggare på Länsstyrelsen i Uppsala län att angrepp från björn ofta sker i samband med jakt.

– I det här fallet har hunden stött upp björnen från idet, så björnen har legat och sovit. Den har väckts och sen yrvaket kommit upp ur idet och velat försvara sig, säger han till P4 Uppland.

Biten i armen

Jägaren sköt björnen med ett skott och kunde sedan ta sig till Akademiska sjukhuset för egen maskin. Han ska inte ha fått några allvarliga skador av bettet i armen.

– Han skjuter ett skott i självförsvar mot björnen som då försvinner in i skogen. Vi på Länsstyrelsen spårar sen och hittar björnen död inte långt därifrån, säger Lennart Nordvarg till P4 Uppland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.