En vild katt tog sig in på Arlanda. Foto: TT

Kattkaos på Arlanda – ”greps” av gränspolis

Uppdaterad
Publicerad

Yrvakna morgonresenärer i en av avgångshallarna hade svårt att tro sina ögon på fredagsmorgonen.

Mitt framför ögonen på dem utspelade sig en polisjakt. Och snart ett gripande.

– Det var en vild katt som tagit sig in. Gränspolisen grep den, säger Birgitta Ejremyr, stationsbefäl på Arlandaspolisen.

Det var tidningen Sigtunabygden som först kunde rapportera om en incident på Arlanda som hade kunnat sluta i en veritabel katta-strof.

Men efter ett rådigt ingripande av gruppbefäl Mirjam Hopstadius så kunde den sköldpaddsfärgade inkräktaren snabbt tas om hand.

Förts till katthem

– Gränspolisen grep den och har den i förvar, berättar stationsbefälet Birgitta Ejremyr på Arlandapolisen, som säger till Sigtunabygden att katten har förts till ett katthem.

Att djur lyckas ”bryta sig in ” på ett välbevakat skyddsobjekt som Arlanda flygplats är ovanligt säger Birgitta Ejremyr till Sigtunabygden.

Inte första gången

Möjligen är det så att vaksamheten behöver snäppas upp.

För bara några veckor sedan rapporterade P4 Radio Uppland om att en liten fripassagerare lyckats slingra sig ombord på ett plan till Oslo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.