Foto: SVT

Klart för nya hyror i Flogsta höghus

Uppdaterad
Publicerad

Efter en långdragen process har hyresvärden Heimstaden och Hyresgästföreningen kommit överens om de nya hyrorna som träder i kraft första april. Det rapporterar Ergo.

Enligt studenttidningen Ergo har nu alltså hyresvärden Heimstaden och Hyresgästföreningen kommit överens om en hyreshöjning i Flogsta höghus där omkring 2.000 Uppsalastudenter bor. Den första april höjs hyran i korridorsrummen med 1,29 procent och med 1,36 procent i lägenheterna.

– Efter så här lång tid är det skönt för alla att kunna enas. Jag tror att vi och Heimstaden är ungefär lika nöjda och missnöjda. I sådana här situationer är det stor risk att man målar in sig i ett hörn, men vi lyckades ta oss ut, säger Hyresgästföreningens förhandlare Helena Nordlund till tidningen.

”Bra för våra kunder”

Pontus Rode är senior investment manager på Heimstaden. Även han är nöjd med att förhandlingarna är över.

– Det är alltid ett misslyckande när något drar ut på tiden så här länge, men vi är alla glada att ha hittat en överenskommelse. Självfallet är det framförallt bra för våra kunder, säger han till tidningen.

Infekterad process

Det har varit många turer kring hyrorna i Flogsta höghus. Många studenter har varit missnöjda med standarden på bostäderna. Under en hyresförhandling i slutet av förra året lämnade hyresvärden Heimstadens representant mötet. I början av januari utsattes Heimstadens kontor för vandalisering. Kort därefter började det talas om att omvandla bostäderna till vanliga lägenheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.