Foto: SVT

Kvinna misstänks ha våldtagits i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på måndagsmorgonen ska en kvinna i 25-årsåldern ha våldtagits i ett skogsområde nära Dag Hammarskjölds väg i Uppsala.

Händelsen ska ha inträffat i närheten av en bensinstation tidigt på måndagsmorgonen i Uppsala. Enligt polisen är offret en kvinna i 25-årsåldern.

– Hon ska ha blivit indragen i ett skogsområde, i ett buskage nära macken vid Dag Hammarskjölds väg, säger polisens presstalesperson Christer Nordström.

Det var kvinnan själv som larmade om händelsen.

– Hon lyckades ta sig loss och begav sig då till en adress en bit därifrån, varifrån polisen larmades.

Kvinnan har förts till sjukhus för läkarvård och kommer att förhöras av polis.

Efter händelsen hann det gå 20 minuter innan polisen larmades. Larmet utlöste ett stort polispådrag, och det har varit många patruller på plats i området under morgonen för att söka efter den misstänkta gärningsmannen.

– Det finns några vaga signalementuppgifter. Sen får vi se vad förhöret med kvinnan ger.

Grov våldtäkt

Polisen har under dagen genomfört en teknisk undersökning av brottsplatsen och händelsen rubriceras som grov våldtäkt. Ingen hade under eftermiddagen gripits misstänkt för brottet.

– Brottet rubriceras som grov våltäkt. Under dagen har vi genomfört en teknisk undersökning på brottsplatsen, vi har också haft specialsökhundar på plats för att lokalisera förekomst av eventuell sperma eller saliv. Vi har i nuläget ingen gripen, säger Lisa Sannervik, presstalesperson på Uppsalapolisen.

Vad är det som gör att brottsrubriceringen skrivs upp?

– Jag kan inte gå in på några detaljer eftersom vi inte har någon gripen. Men vad gäller brottsrubricering handlar det om tillvägagångsätt.

Hur är det med kvinnan?

– Hon är förd till Akademiska sjukhuset och nationellt centrum för kvinnofrid. De har en patientdel men mer än så kan jag inte säga i nuläget.

Har hon hörts?

– Det kommer ske så fort det är möjligt, men jag törs inte svara på om det är påbörjat ännu, säger Lisa Sannervik, presstalesperson på Uppsalapolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.