Många vill berätta om mobbning

Uppdaterad
Publicerad

Den här veckan har vi ju fokuserat på mobbning, och vi på SVT Nyheter Uppsala har fått in många reaktioner och flera av er tittare har hört av er och berättat era historier.

Vad är det tittarna hör av sig och berättar om?

– Många pratar om att det jobbiga fortfarande sitter kvar trots att det kan ha varit lång tid sen mobbningen inträffade. En man i sjuttio års åldern berättade att han blev mobbad som liten och att det fortfarande gör ont att tänka på, säger Julia Carlbaum, reportern som jobbat med mobbningsserien i veckan.

#mobbning

Vad är viktigt att göra för att stoppa mobbning?

– Flera vill fokusera på de som är runt omkring och att de måste sätta stopp och att det inte bara är de som är aktiva i mobbningen som har ett ansvar.

Men vad kan du som reporter göra?

– Jag kan ju inte rädda någon och jag är ingen psykolog. Men jag kan lyssna och jag kan göra inslag. Och jag visa att alla som blir eller som blivit mobbade inte är ensamma. Så jag hoppas att jag kan hjälpa till på något sätt, säger Julia Carlbaum.

Några av tittarnas kommentarer

– Att dagligen få höra att man är ful, det är klart att det tär.

– Det fanns ett mobbningteam  i skolan där den mobbade och mobbarna fick prata ut. Men det ledde inte till någon förändring.

– Att vara en icke-existerande person är bland det jobbigaste som finns.

– Jag är en man som blev mobbad under närmare 10 år under skolåren. Jag lider fortfarande.

– Om rektorn visar att det är okej att bete sig som ett svin då gör alla det

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#mobbning

Mer i ämnet