Miljoner till 14-åriga Robins skatepark

Uppdaterad
Publicerad

Han ville bygga en cykelramp och några hopp, men istället får 14-åriga Robin Sund Emilsson en inomhusskatepark värd flera miljoner i Heby.

14-åriga Robin Sund Emilsson tycker om att göra trix med sin BMX. I somras började han att drömma om en cykelpark hemma i Heby.

– Massa ramper där man kan köra cykel, skateboard, sparkcykel och göra tricks.

Nu tränar Robin och hans kompisar på en parkering i Heby och det är inte lika roligt som att köra i en uppbyggd park tycker han.

Fick tre miljoner

Så Robin skrev till allmänna arvsfonden för att kunna förbättra träningsmöjligheterna.

Allmänna arvsfonden var positiva till projektet men betalar bara ut pengar till föreningar. Då tog Robin kontakt med Heby AIF som tillsammans med honom började planera en skatepark.

Och nu växte projektet till att bli en påkostad inomhusskatepark värd tre miljoner kronor, något som Robin själv inte tänkte från början.

– Nej, från börjande tänkte jag bara att det skulle bli en halfpipe eller så, men det känns bra, det blev större än jag trodde.

Skateparken kommer att stå klar i mars vid Tegelvallen där Heby AIF håller till. För klubbens ordförande var det självklart att föreningen skulle stå bakom Robins projekt.

Lyft för hela Heby

– Ja, för mig var det ganska självklart nu när vi fick den här möjligheten, säger Leif Nilsson.

Och han tror att parken kan bli ett lyft för hela bygden.

– För föreningen kommer det betyda mycket att vi får bygga den vid vår arena, men även för ungdomarna, andra intresserade och hela omgivningen kommer det att betyda mycket, för många åker ganska långt för att få köra i såna här parker.

Byggstarten av skateparken väntas bli i början av nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.