Foto: TT

Misstänkta flickan utsatt för hot

Uppdaterad
Publicerad

De misstänkta för misshandeln som ska ha skett på en grundskola i Uppsala under onsdagen har fått mota hot enligt en av de inblandade. Nu går rektorn på skolan ut och manar till lugn.

Enligt en av personerna som misstänks vara inblandad i den misshandel som ska ha skett på en grundskola i Uppsala, där en 13-åring fått uppsöka sjukhus för vård på intensivvårdsavdelningen, har fått mota hot efter att ärendet fått spridning i medier.

– Jag har fått motta hot... Det stämmer inte att det var någon gruppmisshandel. Vi två slogs och det pågick under väldigt kort stund. Sedan kom andra fram och särade på oss, säger hon till SVT Nyheter Uppsala.

MISSTÄNKT MISSHANDEL PÅ GRUNDSKOLA

En bild som den misstänkta flickans pappa bekräftar.

– De har slagits, och det är så klart allvarligt, men nu måste vi lösa den här situationen med hjälp av skolan och kuratorer.

Manar till lugn

Under torsdagseftermiddagen gick rektorn på den aktuella skolan ut och manade till lugn i ett brev till föräldrar och elever på skolan. Ett brev som UNT tagit del av. Detta eftersom hotfull stämning har uppstått i sociala medier gentemot de som misstänks ha varit inblandade i den misstänkta misshandeln.

”Vår rekommendation är att ni föräldrar säkerställer att era barn kan hantera sociala medier på ett bra sätt.”

Den aktuella skolan arbetar nu hårt med stödinsatser där det behövs.

– Vi har bland annat en kurator inne nu på heltid, säger den biträdande rektorn.

Polis till platsen

Uppsalapolisen gick under torsdagen ut och informerade om att en misshandel hade skett på en grundskola i Uppsala, där en 13-åring ska ha varit inblandad i ett bråk med flera andra elever som motparter. Den drabbade 13-åringen låg för observation under en tid på intensivvårdsavdelningen vid Akademiska sjukhuset.

– Flickans föräldrar valde senare under kvällen att uppsöka vård, och flickan fick då kvarstanna för observation, säger Lisa Sannervik, vid Uppsalapolisen.

Läs mer: Ska inte ha blivit allvarligt skadad

Uppsalapolisen bekräftar att den initiala bedömningen från de första patrullen på plats, som anlände vid lunchtid under onsdagen, inte heller bedömde situationen som allvarlig.

– Polispatrullen som kom till platsen uppfattade inte att flickan hade några synbara skador, säger polisens presstalesperson Lisa Sannervik.

Pappan till den nu misstänkta flickan manar även han till lugn, likt rektorn på den aktuella skolan.

– Vi måste hitta ett sätt att komma vidare från det här och gör det med hjälp av skolan och kuratorer, säger han.

En utredningen gällande misshandel bedrivs nu av Uppsalapolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

MISSTÄNKT MISSHANDEL PÅ GRUNDSKOLA

Mer i ämnet