Så här såg det ut dagen efter att den hemmagjorda bomben kastades in i Kraftens skola i Enköping. Foto: Niklas Gedda

Molotovcocktail kastades in i förskola

Uppdaterad
Publicerad

En hemmagjord brandbomb kastades på söndagskvällen in i Kraftens förskola på Västerleden i Enköping. Elden hann ta sig men släcktes snabbt av räddningstjänsten.

Efter attentatet hålls avdelningar på förskolan stängda, rapporterar UNT.

Det var på söndagskvällen som två bränder, inom loppet av 20 minuter, härjade i Enköping. Det första larmet strax efter 20. Då brann det i Kraftens förskola på Lillsidan. Någon hade krossat en ruta vid förskolan och kastat in en molotovcocktail. Branden var på väg att spridas upp mot taket, men släcktes snabbt av räddningstjänsten.

Läs mer: Förskolechefen om attacken – ”Blev arg och ledsen”

Bollbod totalförstörd

Cirka 30 minuter senare brann det i en bollbod vid Korsängens konstgräsplan. Utrustningen i boden, som enligt Enköpings-Posten tillhörde fotbollsklubben Fanna IK, totalförstördes eftersom byggnaden var övertänd redan när räddningstjänsten anlände.

Just nu är det oklart om det är samma gärningsman som ligger bakom bränderna.

– Vi utesluter inte att de kan ha något samband, men det är för tidigt att säga än. Det är inte särskilt lång mellan de här två platserna, säger Uppsalapolisens presstalesperson Christer Nordström.

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand på förskolan. En teknisk undersökning utförs under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.