Foto: TT

Moses Ogbu lämnar Sirius för Jönköping Södra

Publicerad

24-årige anfallaren Moses Ogbu lämnar Uppsala för spel i allsvenskan med Jönköpings Södra IF. Samtidigt har Sirius gjort klart med 25-årige vänsterbacken Kujtim Bala från Östersunds FK.

Skicklige anfallaren Moses Ogbu har skrivit på ett tvåårskontrakt med allsvenska klubben Jönköpings Södra IF. Idag presenterades 24-årige anfallaren Moses Ogbu av den nya allsvenska klubben.

Under den gångna säsongen har Moses Ogbu imponerat på Jönköpings Södra.

– En av de svåraste spelarna vi har mött. Otroligt svår att ta bollen från, får alltid med sig bollen på något sätt, säger Andreas Jankevics i Jönköpings Södra.

Användbar på flera positioner

Jönköpings Södra ser Moses Ogbu som använbar på en lång rad positioner.

– Vi får in en spelare som är atletisk, teknisk och har en extrem balans. Vi tror samtidigt att Moses kan ta ytterligare kliv och utvecklas ännu mer som fotbollsspelare, säger Andreas Jankevics.

Sirius värvar vänsterback

Även Sirius kontrakt med vänsterbacken Kujtim Bala gäller i två år.

– Jag vet vilken typ av fotboll Sirius vill spela och jag vill tro att mina kvaliteter passa bra, säger Kujtim Bala på Sirius fotbolls hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.