Foto: Uppsala kommun

Nestor har fått sin vila

Uppdaterad
Publicerad

Statyn Nestor har nu äntligen hittat hem. Från att ha försvunnit från sin plats i Centralgaraget vid Resecentrum, och tagit vägen via ett lager, har han nu fått sin nya placering. En betydligt ljusare plats än tidigare.

– Ja det stämmer. Han har fått en ny plats nu, säger Christian Larsson, teknikansvarig Uppsala Parkerings AB.

Platsen som den sittans Nestor nu fått är Klosterparken, mellan gågatan och ån i Uppsala. Utanför Dag Hammarskjöldbiblioteket.

– Han flyttades dit under måndagen.

Ska sitta där

Tanken är nu att Nestor ska få sitta där på obestämd tid framöver.

– Man håller ju på att rusta upp parken där, och man vill väl att både parken ska bli finare med honom och att han ska ha en bra plats att sitta på.

Nestors tidigare placering kantades av en del ståhej, då han drog till sig en del överförfriskade personer som tyckte Nestors sällskap var behagligt. Dock ansåg inte många parkeringskunder detta, då de hörde av sig till parkeringsbolaget.

Nestor flyttades med hjälp av kommunens förvaltning Teknik & Service.

– De tog en bild när han var på plats, säger Christian Larsson.

Lugnare i garaget

– Efter att Nestor lämnat sin plats i garaget har det blivit mycket lugnare, säger Tom Karlsson, vd på Uppsala Parkerings AB.

Huruvida Nestor skaffat sig några nya kompisar vid hans nya bänk förtäljer inte historien.

LÄS MER: Nestor försvann – letar nytt hem

Nestor

Nestor är en bronsstaty som föreställer Drottning Viktoria av Storbritanninens trädgårdsmästare, även känd som ”The happy gardener”, som levde under 1800-talet.

Källa: Green Oslo: Visions, Planning and  Discourse

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.