OD med gäster intog idrottsarena

Uppdaterad
Publicerad

Manskören Orpehei drängars traditionsenliga caprice blev välbesökt även i IFU-arena. Med anledning av årets hemliga artister bjöds publiken på en riktig sång- och dansshow.

Närmare 10.000 besökare kom för att se årets upplaga av OD:s caprice. Men den här gången behövde ingen bekymra sig för att hamna bakom en pelare, vilket är ett ständgt problem i Universitetsaulan. Eftersom aulan renoveras hölls Capricen denna gång på IFU arena i Gränby – något som kören självklart tog tillfället i akt att skämta om. Bland annat gavs publiken förhållningsorder om att inga bengaler eller flaskor fick kastas mot scenen och att läktarsång borde vara minst trestämmig.

”Allt gick fram”

IFU Arenas vd, Tomas Grönberg, är själv en trogen Capricebesökare. Han var mycket nöjd med evenemanget.

– Det är en väldigt bra akustik och alla ser bra från alla platser, säger han.

Barbro Björnmar var på sitt livs första Caprice. Och hon njöt. Det gjorde även Kristian Aunver som förvånades över ljudets höga kvalitet.

Sång- och dansmän

Den första hemliga gästen att äntra scenen var dansaren och musikalartisten Karl Dyall som snart följdes av kollegan Rennie Mirro. De bjöd på solosånger och dansnummer av olika slag, bland annat ett bejublat steppnummer.

Bowie hyllades med potpurri

Ännu mer skönsång blev det när sångerskan Jeanette Köhn klev in på scenen. Första akten avslutades med ett potpurri som var en hyllning till den bortgångne artisten David Bowie, där även gästartisterna bidrog med olika solon vilka lyfte sångnumret ännu mer.

Även OD sjöng naturligtvis flera låtar på egen hand, bland annat en på hawaiiansk kreol. Som avslutning på hela showen blev det ännu ett potpurri, men denna gång från musikalernas värld. Då passade även halva kören på att bära glittrande paljetter.

Kaggen till vokalgrupp

Under helgen blev det som vanligt fem föreställningar och en traditionsenlig fest på Uppsala slott på lördagskvällen. Då delades också det av OD inrättade Kaggen-stipendiet ut till den stockholmsbaserade vokalgruppen Vocal Brand. Motiveringen löd: ”En grupp som med sitt genommusikaliska anslag och sina läckra arrangemang förvaltar och vidareutvecklar den svenska a cappella-traditionen. OD är väldigt mycket glada och stolta att utse årets Kaggen-stipendiater Vocal Brand.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.