Arkivbild. Polisen var på plats vid Resecentrum under morgonen och sökte efter den misstänkta mannen. Foto: SVT

Okänd man antastade ung flicka

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv tiotiden antastade en okänd man en ung flicka vid Resecentrum. Mannen ska ha försökt ta flickan på brösten. Händelsen rubriceras som försök till våldtäkt mot barn.

– Det var en ung tjej som vid halv tiotiden blev antastad av okänd man. Det skedde vid centralpassagen under spåren i närheten av trapporna upp mot stationsgatan, säger Jonas Partheen, presskommunikatör vid Uppsalapolisen.

Uppsalapolisen var under förmiddagen på plats och sökte efter mannen men ingen misstänkt person hittades på platsen. Polisen har nu inlett en förundersökning.

– Händelsen rubriceras som försök till våldtäkt mot barn eller alternativt sexuellt oferedande.

Hur kommer ni arbeta vidare?

– Det är sedvanliga rutiner, vi försöker höra eventuella vittnen och försöker få in så mycket vittnesmål som möjligt. Det måste ha varit mycket människor i rörelse vid tidpunkten.

Polisen kommer förutom att höra vittnen att kontrollera annat material.

– Vi kommer även se över om det finns annat material att gå på, det kan vara övervakningskameror och den typen av material, säger Jonas Partheen, presskommunikatör vid Uppsalapolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.