Alexander Lindberg följde med Niklas Landqvist på en tur i plogbilen. Foto: Niklas Landqvist

Plogbilsföraren fick nog av gnället

Uppdaterad
Publicerad

Plogbilsföraren Niklas Landqvist i Björklinge utanför Uppsala tröttnade på de som klagar på snöröjningen. Därför bjöd han in till en åktur i plogbilen. Och han fick napp.  

Under flera år har plogbilsföraren Niklas Landqvist läst olika kommentarer i sociala medier där människor klagat på snöröjningen runt om i Björklingetrakten. Till slut fick han nog.

– Det många inte förstår är att en sväng på sträckan som jag håller rent tar runt 3,5 timme. Om det snöar mycket så hinner det komma en del under tiden.  Och åkeriet bestämmer inte när det ska plogas utan det styr en väghållare eller vägföreningar, säger han.

Skrev inlägg i sociala medier

Han skrev en kommentar på en sida på Facebook och bjöd in dem som vill att åka med honom i plogbilen för att se hur det gick till, men det var tyst och ingen hörde av sig. Men så kom en väderleksrapport som förvarnade om att det skulle snöa under lördagsnatten och han gjorde ett nytt försök. Då fick han napp.

– Jag tänkte att det skulle vara roligt att vara med och se hur det gick till i en plogbil, säger 16-årige Alexander Lindberg som var den som hörde av sig.

Foto: Skärmdump från Facebook

Fick mersmak

Alexander Lindberg har inte själv irriterat sig på snöröjningen utan åkte med för att han tyckte att det var intressant.

– Jag kan tänka mig att jobba med snöröjning i framtiden och jag vill ta lastbilskörkort.

Så än har Niklas Landqvist inte fått sällskap i plogbilen av någon som är missnöjd med snöröjningen. Men på den punkten har han inte gett upp än.

– Jag ser fortfarande fram emot att få med någon som har synpunkter på plogningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.