Ett knivliknande föremål hittades i Fyrisån i förra veckan. Foto: SVT

Polisen söker fler misstänkta för ”dejtingrånen”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen letar fortfarande efter fler misstänkta för inblandning i de så kallade ”dejtingrånen”, där offren rånats efter att de stämt träff med en person via en dejtingapp.

– Utredningen fortsätter och vi letar efter medgärningsmän som funnits med vid vissa av de här tillfällena, säger åklagare Thomas Bälter Nordenman.

En 18-åring sitter sedan tidigare häktad misstänkt för försök till mord, människorov och två fall av rån.

Lockade offer med dejtingapp

Förra veckan hittade dykare ett knivliknande föremål i Fyrisån. Kniven ska ha använts i samband med mordförsöket på en myndighetschef den 29 januari.

Läs mer: Polisutredning i fara efter miss

– Det föremål som hittades i förra veckan är skickat på analys, men en sådan analys tar tid och vi har inte fått något svar ännu, säger Thomas Bälter Nordenman.

Hur mår myndighetschefen efter händelsen?

– Såvitt jag förtstått mår han under omständigheterna bra. Rent fysiskt så kommer han ju att överleva men jag antar att han mår psykiskt dåligt med tanke på vad som hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lockade offer med dejtingapp

Mer i ämnet