Polisen söker vittnen

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren är mycket förtegen om utredningen kring vad som hänt den kvinna i 40-årsåldern som hittades död i Sigtunafjärden i lördagseftermiddag. En man i hennes bekantskapskrets är fortfarande anhållen.

Polisen förhörde den man som misstänks ha mördat en kvinna i Sigtuna under söndagen. Åklagaren vill inte säga hur mannen ställer sig till brottsmisstankarna gällande mord på den kvinna han enlgit uppgifter från polisen kände.

– Nej, jag går inte in på några detaljer vad gäller utredningen säger åklagare Eva Twengström.

Misstänkt mord i Sigtuna

Mannen, som är i 40-årsåldern, greps på lördagen efter att en kvinna i samma ålder hittats död i Mälaren vid Sigtuna. Han anhölls senare, misstänkt för mord. SVT Uppland har inte fått kontakt med mannens advokat.

Polisen har under helgen gjort tekniska undersökningar och dykt på platsen men även undersökt kvinnans bil som stod parkerad i närheten. Men vad dessa undersökningar lett till är åklagaren förtegen om. I veckan ska en obduktion göras av kvinnans kropp för att fastställa dödsorsaken.

Kvinnan, som bodde i Sigtuna, anmäldes förvunnen vid lunchtid på lördagen. Det var en väninna som var orolig över att inte ha hört av kvinnan. Hon hittades i vattnet vid 14-tiden.

Åklagaren har till tisdag klockan 12.00 på sig att begära den misstänkta mannen häktad. Mannen är skäligen misstänkt vilket är den lägre misstankegraden.

– Polisen har hållit en del förhör och söker även kontakt om det är några vittnen som hört eller sett något, säger Mona Johansson som är presstalesperson på Norrortspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Sigtuna

Mer i ämnet