Protesterande palestinier slutar äta

Uppdaterad
Publicerad

I morgon, lördag, börjar de utvisningshotade palestinierna på Vaksala torg i Uppsala att hungerstrejka.

I en månads tid har ett 50-tal palestinier sittstrejkat på Vaksala torg i Uppsala. De  har även gått till fots från Uppsala till Stockholm och skrivit brev till migrations- och statsministern. Anledningen är att de vill ha uppehållstillstånd.

– Problemet är att det finns människor som oss som inte gör någonting. Många av oss har väntat flera år på besked från Migrationsverket. Det är omänskligt, säger Osama Abochad, en av de strejkande palestinerna.

Strejkande palestinier

Trappar upp

Nu trappar de upp sin kamp ytterligare. I morgon, lördag, ska de börja hungerstrejka. De vill sätta ytterligare press på Migrationsverket och politiker.

– Vi har inget val. Vi måste göra det här. Jag har fru och tre barn och vi har varit i Sverige i fyra år. Vi vill inget hellre än att göra nytta i Sverige och integrera och anpassa oss. Men det får vi inte just nu och då hungerstrejkar vi, söger Osama Abochad till SVT Nyheter Uppsala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strejkande palestinier

Mer i ämnet