Foto: TT

Så fördelas pengarna

Uppdaterad
Publicerad

I dag presenterade Uppsala kommun hur de vill fördela de statliga medlem på 118 miljoner kronor.

– Kulturnämnden får i uppdrag att återkomma med en plan för en snabb start av ett kulturcentrum och allaktivitetshus i Granby.

– Kulturnämnden får i uppdrag att ta fram en plan för kulturcentrumen i Sävja, Stenhagen, Gottsunda och fritidsgården Grand i city kan bidra i arbetet för att i samverkan med frivilligsektorn erbjuda ensamkommande barn och nyanlända en meningsfull fritid.

De statliga engångsmedlen på 118,8 miljoner kronor ska fördelas som följer:

– 997 000 kronor ska gå till den gemensamma överförmyndarnämden

– 500 000 kronor ska gå till riktade insatser i simkunskap, badhusnormer och riskreducerande åtgärder vid vatten

– 4 miljoner kronor ska gå till organisatorisk förstärkning på stadsbyggnadsförvaltningen för att utveckla arbetet med att öka takten gällande tillgång till boenden och bostäder

– 7 miljoner kronor ska avsättas för organisatorisk förstärkning på kommunledningskontoret för inrättandet av  den temporära samordningsenheten och till förstärkning hos övriga förvaltningar, staber, diverse omkostnader, systemnstöd, IT-system, stimulansmedel för upstart av projekt.

– 3 miljoner kronor per år  ska fram till 2018 absättas till stöd i civilsamhället för insatser i flyktingmottagandet.

– De kvarstående 97 323 000 kronor ska reserveras för kommunledningskontoret att planera för fortsatta avsättningar av medlen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.