Spelare ur Ängelholms FF Foto: TT Nyhetsbyrån

Sirius motståndare i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet kom plötsligt på torsdagen: Ängelholms FF sätts i konkurs. Därmed lär Sirius få spelledigt i helgens superettanomgång.

På torsdagen berättade Helsingborgs Dagblad att fotbollslaget Ängelholms FF satts i konkurs, efter en längre tids ekonomiska svårigheter och uteblivna löner i juli.

– Beroende på en dags försening av lönen sätter vi klubben i konkurs. Spelarna vill inte avvakta i 14 dagar som var vårt förslag till dess att transferfönstret stänger, säger ordförande Sten-Inge Fredin till HD.

Trodde de skulle spela klart

Spelarna är fria att lämna klubben och de kommer som tidigast att spela fotboll igen 2017 och då i division 6. För uppsalalaget Sirius, som skulle ha spelat bortamatch mot Ängelholm på lördag, kom beskedet plötsligt.

– Vi trodde inte att det skulle ske så här hastigt, att de åtminstone skulle spela av serien i alla fall, säger informationsansvarig Mats Karlström.

Inverkar inte på placeringarna

Förutom att matchen på lördag sannolikt inte blir av, så tror Karlström inte att skånelagets konkurs kommer att inverka särskilt mycket på serien.

– Alla topplagen har ju tagit full pott mot Ängelholm, så rent sportsligt förändrar det ju inget för oss om de lämnar serien. Vi vet ju ännu inte om poängen kommer räknas bort eller hur det blir, men det borde inte ha någon inverkan på placeringarna.

”Har ju flygbiljetter och allt”

Enligt TT har Sirius redan bokat biljetter för att flyga ner till Skåne på lördagsförmiddagen.

-De har inte kontaktat oss. Det är extremt tråkigt, framförallt för dem. Nu måste vi ta reda på vad som händer, vi har ju flygbiljetter och allt, säger tränaren Thomas Lagerlöf till TT.

Med strax över halva serien spelad leder Sirius Superettan på 34 poäng, före Halmstad som har 32 poäng. Ängelholm ligger näst sist i tabellen med 13 inspelade poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.