Odin Lindell i Uppsala basket.

Spelade padel – får lämna Uppsala basket

Uppdaterad
Publicerad

Odin Lindell tvingas lämna Uppsala basket. Omedelbart. Det efter att ha spelat padel under en träningsledig helg. – Det är trams, säger hans juridiska ombud Martin Klette.

I sex säsonger har han tillhört Uppsalalaget. Men nu är det över för Odin Lindell.

”Föreningen har beslutat att Odin Lindell inte ska träna eller spela med laget resten av säsongen. Uppsala Basket har fattat beslutet på vad man anser är bäst för framtiden.”, skriver klubben på sin hemsida.

Spelade padel

Enligt hans juridiska ombud Martin Klette ska klubben ha motiverat beslutet efter att det kommit fram att Odin Lindell spelat padel, en racketsport, under en träningsledig helg. Något som klubben påstår inte är förenligt med det avtal man har med centern.

I avtalet finns en klausul som ska förhindra honom från att utföra aktiviteter som ökar skaderisken.

– Under mina 20 år som ombud är det här det tunnaste jag varit med om. För det första har han ju inte skadat sig och för det andra kan det ju knappast öka skaderisken att spela padel. I klausulen nämns saker som att åka motorcykel och det går ju inte att likna med det här, säger Martin Klette.

Enligt Martin Klette har Odin Lindell rätt till lön avtalet ut och dessutom ett skadestånd.

– Det som händer nu är att jag ska prata med klubben och höra deras argument. Nästa steg är att lämna in en stämningsansökan till Uppsala tingsrätt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.