Foto: SVT

Sport hjärta teater – och tvärtom

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala stadsteater och Sirius tycker sig ha mycket gemensamt. Så pass att man nu hoppas para ihop sina respektive publikgrupper.

”Är du singel, 55-plus och vågar vidga dina vyer?” Den frågan ställer sig Uppsala stadsteater och Sirius. I ett unik projekt ska människor träffas på dels en innebandymatch, dels ett genrep.

– Passionen för idrott och passionen för teater liknar varandra. Och det är viktigt att vi som verkar inom och är intresserade av det här träffas. För det gör vi nog lite väl sällan, säger Petra Brylander, teaterchef vid Uppsala stadsteater.

Hon får medhåll av Sirius fotbolls medieansvarige, Mats Karlström.

– Det är spännande, det engagerar. Fotboll och kultur ska engagera, säger han.

”Kulturellt och skittråkigt”

Två som nappat på konceptet och som ser fram emot att först se Sirius innebandy möta AIK den 27 oktober och sedan se genrepet av musikalen Spelman på taket den 11 november är Steffen Weckner och Eva Tyskling.

– Det kan nog finnas fördomar om att teater är kulturellt och skittråkigt. Men det tycker inte jag, säger Steffen Wecner som kallar sig löparentusiast och ser mycket idrott.

– Vi teaterbesökare har nog inte så mycket fördomar. Men när vi ser bilder på huliganer i samband med matcher så blir vi nog lite oroliga, säger Eva Tyskling.

”Brudar som springer”

Nu hoppas de båda finna en partner med ett annorlunda intresse än sitt eget.

– Jag brukar gå på brudar som springer, det här blir något annat, säger Steffen Weckner.

– Människor är inte endimensionella utan kan nog se utanför sina egna intressen, så det blir nog inga problem, säger Eva Tyskling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.