Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Gottsunda har mycket att erbjuda, som man inte förstår om man inte är här ifrån” säger Paul Svensson. Foto: Lina Yakoub/SVT

Stjärnkocken lagar mat på sopor i Gottsunda – i hopp om minskat matsvinn i centrum

Publicerad

Laga soppa på sopor? Ja, det är precis vad stjärnkocken Paul Svensson gjorde i Gottsunda centrum på fredagsförmiddagen – för att få människor att minska på matsvinnet.

Drygt 100 miljöintresserade Uppsalabor samlades på Gottsunda Dans & Teater på fredagsförmiddagen för att diskutera miljö, ”fast fashion” och matsvinn. Bland de inbjudna gästerna fanns bland andra stjärnkocken Paul Svensson. som jobbar med ett centrumprojekt i Gottsunda för att minska matsvinnet i Gottsunda centrum.

Vid lunchtid samlades alla i konferenslokalen där det bjöds på en spansk grönsakssoppa och gårdagens bröd toppat med kålröra.

– Jag fick en jättefin applåd, så jag får ta det som att de gillade maten, säger Paul Svensson.

I videon: Så vill stjärnkocken minska matsvinnet i Gottsunda centrum

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.