– Jag tycker att besöket har varit helt suveränt med alla härliga, ambitiösa elever som finns här, säger Prins Daniel under sitt besök på Lundellska skolan. Foto: SVT

”Suveränt besök” – Prins Daniel om eleverna på Lundellska skolan

Uppdaterad
Publicerad

Tillsammans med en rad entreprenörer besökte Prins Daniel Lundellska skolan i Uppsala under onsdagen. Med besöket ville man inspirera unga att starta egna företag.

– Jag tycker att besöket har varit helt suveränt med alla härliga, ambitiösa elever som finns här, säger Prins Daniel.

Några av entreprenörerna som var med på Lundellska skolan för att inspirera var Jacob de Geer, grundare till mobila betalningsföretaget Izettle och Caroline Walerud som startade upp Volumental som scannar in olika föremål i 3D.

LÄS MER: Här är prinsens bästa tips

Prins Daniel och entreprenörerna höll en föreläsning inför en fullsatt aula på Lundellska skolan.

Lundellska skolan fick besök av Prins Daniel tillsammans med flera olika entreprenörer

– Det finns stora möjligheter att påverka många människors liv. En lyckad entreprenör kan skapa arbetstillfällen och samhällsutveckling och har man en bra affärsidé så kan man göra stora skillnader för ett samhälle, säger Prins Daniel.

Trettio utvalda studenter fick sedan chansen till att ställa frågor vid ett rundabordssamtal, något som uppskattades av eleven Emelie Jakobsson Farazi.

– Det var jättekul att få höra om alla olika idéer och tankar om enteprenörskap, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.