Damkör höll svängig workshop

Uppdaterad
Publicerad

Det svängde rejält i Uppsala idag när när medlemmar från inte mindre än 25 olika damkörer samlades för workshop i Uppsala. En uppvärmning inför jättekonserten på lördag.

Damkörsfestivalen har dragits igång av Uppsalakören La Cappella och lockar runt 450 deltagare från hela landet, Island och Norge.

– Vi ville manifestera La Cappellas 30-års jubileum, men framför allt vill vi låta damkörer träffas, inspireras och lära känna varandra, säger Tony Margeta, dirigent i La Cappella och initiativtagare till festivalen.

SVT var med under fredagens workshop där körmedlemmar från 25 olika damkörer sjöng och övade tillsamans, hur det lät kan du höra i klippet här ovan.

Under fredagskvällen blir det damkörmaraton i baptistkyrkan i Uppsala och på lördag blir det stor konsert på UKK med över 450 sjönsjungande deltagare.

– Det är otroligt inspirerande och nu ska vi leverera, säger Görel Gustafsson i La Cappella.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.