Helen Pellonpää, ordförande i Tierp IBK, tycker det är kul att se hur barnen lyser upp när de kommer genom dörren. Foto: Helen Pellonpää

Innebandy som integration

Uppdaterad
Publicerad

Innebandyklubben Tierp IBK jobbar aktivt med att integrera barn och unga med olika bakgrunder. Snart ska de sprida sina erfarenheter till andra delar av landet.

På måndagar samlas ett tiotal-femtontal barn och unga för att spela innebandy tillsammans i Tierp. De kommer från olika delar av världen och har med sig olika erfarenheter. Träningarna är öppna för alla barn från sex år.

– Det är kul att se hur barnen lyser upp när de kommer in genom dörren och att de börjar lära känna varandra och oss, säger Helen Pellonpää, ordförande i Tierp IBK.

Klubben har jobbat med olika typer av träningar med extra fokus på integration sedan i våras.

– Det fungerar bra. Det har kommit nya barn och många av dem är tjejer, och det är roligt att det börjar sprida sig.

Delar med sig av erfarenheter

Under februari uppmärksammas klubben under den nationell konferensen ”Idrott och mångfald” där temat i år är nyanländas inkuldering. Då ska Helen Pellonpää presentera hur Tierp IBK jobbar med inkludering.

– Jag kommer att prata om att det är viktigt att inte ge upp även om det inte kommer så många barn i början och att det också är viktigt hitta personer som brinner för det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.