”Tunga namn” kan vara på väg in i racingbana

Uppdaterad
Publicerad

Drömmen om Viking motor park utanför Enköping går vidare. Nu kan man ha investerare i ”miljardklassen” på gång.

Bakgrunden är lång, brokig och kantad av överklaganden. Redan 1988 satt vännerna Bosse Fallbrink och Christer Axelsson och pratade om att det borde byggas en stor motoranläggning för racing i Västerås. Sedan dess har det gått 28 år och planerna på motorparken har flyttats från Västerås, via Hallstahammar, till Enköping som klubbade parken i fullmäktige 2008. Det överklagades till regeringen. 2015 fick parken helt grönt ljus efter ytterligare åratal av dribblande i mark- och miljödomstolen. Och nu, 2016, kan man ha lyckats landa investerare till de cirka 360 miljoner kronor som behövs initialt till bygget.

– Vi har tre olika intressenter som vi pratar med. Vi tror att vi ska ro det här i land. Men det är inget man snyter ur näsan, säger Bosse Fallbrink, initiativtagare och styrelseordförande för parkens moderbolag.

Vilka inressenterna är vill han inte gå in på.

– Nej, det är ju en konkurensmarknad. Men huvudspåret är ett företag som gör affärer på upp emot 3,5 miljarder, det är tunga namn, säger Bosse Fallbrink.

Tidigare har man stärkt bolaget med mindre aktieägare, hittills 141 stycken. Men nu är ute efter större drakar. Om allt går som det ska hoppas man kunna sätta spaden i jorden under 2017.

– Nu har vi stämma den 20 oktober och kanske kan vi redan då presentera något konkret, säger Bosse Fallbrink.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.