Vd: ”Tråkigt såklart”

Uppdaterad
Publicerad

En alltför strävsam process där allt tog alldeles för lång tid och kostade för mycket. Så sammanfattar Uppsala airports vd Frode Skulbru beslutet att avbryta satsningen på civilflyg vid Ärna.

– Det har tagit för lång tid och nu var det dags att sätta stopp. Det är för många beslut som inte finns på plats och vi såg ingen ljusning inom kort.

Hur mycket pengar har det kostat bolaget att driva det här?

Uppsala

– Jag vill inte säga det. Det är ett privat bolag.

Men summorna har spelat in i beslutet?

– Helt klart.

Frode Skulbru. Foto: Privat

Även om det gått långsamt har ni ju kommit allt närmre ett öppnande av civilflyg. Är det inte för tidigt att lägga ner nu?

– Nej, det finns fortfarande beslut som överklagas och allt tar sådan tid. Till slut kanske vi hade kommit fram men det kostar för mycket och förutsättningarna har också ändrats.

På vilket sätt?

– Försvaret är ju mer aktiva i dag och vill också utöka. Det ville de inte när vi startade.

Vad händer med bolaget nu?

– Vi får se. Men bolaget har ju bara ett syfte och har ingen annan aktivitet så det finns väl ingen anledning att hålla det igång allt för länge.

Hur känns det personligen?

– Det är ju tråkigt såklart. Jag har ju jobbat länge med det här även om det de senare åren blivit allt mindre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppsala

Mer i ämnet