Prorektor Anders Malmberg säger att man arbetar aktivt med säkerhetsfrågor.

”Vi arbetar aktivt med säkerhetsfrågor”

Uppdaterad
Publicerad

Prorektor Anders Malmberg vid Uppsala universitet säger att man arbetar aktivt med säkerheten kring kemikaliehantering och tillträdet till universitetets lokaler. Detta efter att en doktorand vid universitetet greps på onsdagsmorgonen.

Efter omfattande spanings- och utredningsarbete greps på onsdagsmorgonen en doktorand vid Uppsala universitet misstänkt för bland annat försök till grov misshandel och förberedelser till spridande av gift.

Nu uttalar sig prorektor Anders Malmberg om det faktum att en av universitetets doktorander är misstänkt för att bland annat ha bedrivit handel på internet med droger och giftiga preparat. Ett av de ämnen som mannen ska ha sålt klassas som kemiskt vapen.

Tillslaget mot doktoranden

Aktivt arbete kring kemikaliehantering

I ett mejl till SVT Nyheter Uppsala skriver Prorektor Anders Malmberg att han inväntar polisutredningen:

– Jag vill inte spekulera. Låt se vad polisutredningen kommer fram till. Just nu ser vi till att berörd personal på den aktuella institutionen får löpande information, säger han.

När det gäller säkerheten på universitetet säger han att man arbetar aktivt med frågorna:

– Vi arbetar aktivt med säkerhetsfrågor och det gäller allt från brand och kemikaliehantering till tillträde i våra lokaler. Säkerhetsavdelningen, BMC och institutionen har hanterat detta väl och samarbetet med polisen har fungerat utmärkt. Vi värnar om en trygg arbetsmiljö för våra studenter och anställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tillslaget mot doktoranden

Mer i ämnet