Vd Kenny Li hoppas på öppning innan året är slut. Foto: TT/SVT

Dragon gates vd om varför öppning dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Dragon Gate planerar att öppna hotellet innan årsskiftet. Det är i alla fall vad företagets vd Kenny Li hoppas på. Och det är inte mycket som återstår för att få tillstånd att öppna det omtalade bygget – som redan haft två invigningar.

Dragon Gate, hotellet i kinesisk stil, har redan haft två invigningar men har inte öppnat för gäster. Fem punkter återstår för att det omtalade bygget ska öppna portarna för allmänheten, bland annat provtagning av dricksvattnet och redovisning av ombyggnationer för att tillgodose behov för personer med funktionsnedsättning.

”Kanske senare i år”

När kommer ni att öppna hotelledelen?

Dragon Gate

– Kanske senare i år eller i början av nästa år, säger vd Kenny Li.

Hotellrummen har varit färdiga sedan 2008.

”Återstod en massa frågor”

Varför tar det här så lång tid?

– Vi har inte planerat på rätt sätt när vi byggde om anläggningen. Det återstod massa byggfrågor när vi trodde att vi hade byggt klart, säger Kenny Li.

Dragon Gate fick nytt bygglov i mars i år.

– De har hela bygglovstiden, fem år, att åtgärda de här sakerna, säger Malin Lidow Heneryd, bygg- och miljöchef inom Älvkarleby kommun.

Detta återstår innan Dragon Gate får öppna

* Provtagning av dricksvattnet i ledningarna

* Redovisning av ombyggnationer för funktionsnedsatta och personalutrymmen

* Larmöverföring till SOS

* Besiktning av hotellets hissar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dragon Gate

Mer i ämnet