Viktiga Siriusbeslut i bilen på E4

Uppdaterad
Publicerad

Siriustränaren Kim Bergstrand tog SM-guld med AIK 1992. Som tränare förde han upp BP i Allsvenskan och är på väg att gör detsamma med Sirius nu. I stort sett varje dag kör han på E4:an mellan hemmet i Stockholm och jobbet i Uppsala. Men vad är det för fotbolls-tankar som avhandlas i bilen egentligen? Vi bestämde oss för att åka med

En krispig höstmorgon sitter vi i passagerarsätet med Uppsalas hetaste tränare just nu. Kim Bergstrand, tillsammans med kollegan Thomas Lagerlöf har ett bra läge att få upp IK Sirius fotboll ur Superettan till fotbollens finrum i Allsvenskan. På E4 sitter han och kör mellan hemmet i Täby och jobbet i Uppsala, i snitt fem till sex gånger i veckan.

– Det är inte bortkastad tid. Jag brukar lyssna på radion eller nån ljudbok och så finns det mycket tid för eftertanke, säger Kim Bergstrand.

SIRIUSKVAL

Vad är det för historiskt viktiga beslut du tagit här i bilen?

– Fotbollstränarjobbet handlar ju om att ta väldigt många, både stora och små beslut. Men jag har nog inte tagit något viktigt beslut här. Däremot brukar saker sjunka in som man funderat på. Sätt att spela eller vilka spelare som har varit bra i veckan och så, säger han.

Kalmar fördel

Sirius ligger just nu på kvalplats till Allsvenskan med två omgångar kvar. Och det ser ut att bli just kval. I så fall väntar Kalmar eller Halmstad men mest troligt är ändå Falkenberg.

– Det spelar inte så stor roll. Kalmar är väl det lag som borde frukta mest att halka ner på kvalplats. Så de skulle kunna vara en fördel att möta. De kommer till sin begravning medan vi kommer till en fest, säger Kim Bergstrand.

Framtiden oviss

Oavsett hur det går för laget i resten av säsongen finns andra frågetecken inför framtiden. Hans eget och Thomas Lagerlöfs tränarkontrakt går ut till 2016 och man har inte bestämt sig om framtiden.

– Vi vill vara kvar och klubben vill ha oss kvar. Det vi tvekar på är träningsförutsättningarna på Löten och infrastrukturen överlag i Uppsala. Vi behöver få svar på en del frågor innan vi bestämmer oss, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SIRIUSKVAL

Mer i ämnet