William hoppas på bollhav i brevlådan

Uppdaterad
Publicerad

”Min son har en väldigt tuff period just nu”. En sak som just nu gör honom lite gladare är hans lilla samling av studsbollar. Tänk om brevlådan fylldes med studsbollar?”. Den önskan skrev Martin Öjes, pappa till William, på Facebook på tisdagen. I dag, knappt ett dygn senare har det delats flera hundra gånger och mängder av kommentarer har strömmat till.

– Det började med att jag skrev inlägget främst riktat till mina vänner. Men rätt snart märkte jag att de började dela det vidare och jag hade aldrig trott att det skulle få sådan här spridning, säger Martin Öjes, som är förvånad över reaktionerna.

Familjen Öjes bor i Rasbokil, öster om Uppsala. Sonen William har bland annat diagnosen autism och för honom har just studsbollar blivit en ljuspunkt i vardagen. Pappa Martin Öjes lanserade tanken att internet kanske kunde hjälpa till för att göra så att sin son skulle må bättre.

– Det är något konkret och han är väldigt fäst vid studsbollar. Så vi pratade med honom att vi kanske skulle se om han kunde få flera. William sa att det absolut bästa vore om han fick fem stycken studsbollar, det blir nog betydligt fler, säger pappa Martin.

”Hoppas ni har stor brevlåda”

Och reaktionerna lät inte vänta på sig, i kommentarsfältet är det flertalet som berättar att de ska skicka studsbollar i mängder av storlekar och färger. Några skriver och berättar att redan lagt dem på lådan.

– Helt okända människor har hört av sig och sagt att de postat studsbollar. Jag är helt överväldigad av alla varma reaktioner på mitt inlägg, säger han. 

Så hur många studsbollar tror ni det blir?

– Det har jag inte en aning om, men några har ju skrivit att de hoppas vi har en stor postlåda, säger Martin Öjes och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.