Foto: SVT

250 000 besökare på Putte i Parken

Uppdaterad
Publicerad

Nu är festivalsäsongen över för Putte i Parken. När festivalgeneralen summerar besökssiffrorna hyllar han Karlstadspubliken.

– Det är helt otroligt och långt över våra förväntningar. Det har regnat på 3 av 4 festivaler och ändå har uppslutningen varit så pass bra. Mest imponerande är Karlstadspubliken som slöt upp trots stora regnmängder, skriver festivalgeneralen Niclas Lagerstam i ett pressmeddelande.

Flest besökare hade festivalen i Stockholm dit 130.000 människor kom. Till Karlstad kom 60.000 besökare och i Örebro och Leksand låg sifforna på 35.000 respektive 25.000 besökare, enligt uppgifter från Nichlas Lagerstam.

Ofredanden överskuggar festivalen

Trots fina besökssiffror så hänger fortfarande de sexuella ofredandena kvar över festivalen i backspegeln. Även om det skedde överlägset flest ofredanden i Karlstad, 36 stycken, så var det bara Stockholmsfestivalen som var helt förskonad från anmälningar. I Örebro och Leksand gjordes totalt fem anmälningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.