Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur ekonomichefen i Arvika ser på hotande neddragningar. Foto: Olle Ängeby

Arvikas ekonomichef om underskottet: ”Risk för uppsägningar”

Uppdaterad
Publicerad

Under den närmsta tiden kommer kommunen att se över eventuella åtgärder för att få bukt på underskotten i flera av verksamheterna.

– Det är i våra stora viktiga kärnverksamheter lärande och stöd, vård och omsorg som våra prognostiserade underskott finns, säger Birgitta Jansson ekonomichef.

Redan efter januari i år såg man en negativ prognos inom kommunens verksamheter, då skatteintäkter och statsbidrag inte längre täcker upp för verksamheternas utgifter.

– Nu när kommunstyrelsen fick rapporten i tisdags såg vi att våra verksamheter kostar ungefär 27 miljoner mer än vad man har i budgetram, och att vi inte har matchande intäktsökning, säger Birgitta Jansson.

Förvaltningen och de berörda verksamheterna ska nu arbeta fram förslag på åtgärder som kommer att presenteras för kommunstyrelsen under våren.

Hör hur ekonomichefen i Arvika ser på eventuella neddragningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.