Bandyn hotad i Slottsbron

Publicerad

Slottsbrons Idrottsförening får nu ge upp med att ha en konstfrusen bandyplan. Föreningen har inte råd att reparera anläggningen. Nu har kylaggregaten stängts av.

– Det känns inte alls bra att vi inte kan fortsätta med vår kära bandy. Ja, fortsätta med bandy kommer vi säkert att göra men det blir bara på naturis och så får vi förlita oss till Tingvalla i Karlstad, säger Stig Knöös från Slottsbrons IF.

Den gamla klassiska Strandvallen i Slottsbron är nu som vilken grusplan som helst. Att spela bandy är inte att tänka på. Vintern har kommit av sig och dessutom är det stora problem med anläggningen som används för att göra konstfruset.

Slottsbron är bandy. Föreningen startade 1918 och bandyn har betytt mycket för orten. På Strandvallen har det till och med spelats VM, 1997.

Just nu är det motigt för föreningen. Kylaggregaten ska monteras ner, det blir helt enkelt för dyrt att reparera.

– Det går på ungefär en och en halv till två miljoner att reparera. Och det känner vi är orealistiskt att försöka dra igång, säger Stig Knöös.

Slottsbron har i dag ett A-lag och två pojklag. De har nu stora problem med träningen.

– Vi har fått tider till att träna på Tingvalla, men det kommer in en kostnadsbild i det hela också, plus att det ska resas dit två till tre gånger i veckan till Karlstad, så vi är väl inte odelat optimistiska men vi har inte beslutat om någon nedläggning av bandyn. Definitivt inte, säger Per-Erik Jansson, ordförande i bandysektionen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.