Båten får behålla tillståndet

Uppdaterad
Publicerad

Förvaltningsrätten har rivit upp Karlstads kommuns beslut att dra in serveringstillståndet.

Kommunen beslutade att återkalla Båtens serveringstillstånd från och med 2 januari i år, eftersom Båten under sommaren serverat alkohol på Värmlandsoperan utan tillstånd. Men det beslutet överklagades av restaurangägarna. Ägarna begärde också inhibition, det vill säga att de skulle få fortsätta servera alkohol tills dess att förvaltningsrätten avgjort ärendet.

På onsdagen kom förvaltningsrättens avgörande och rätten valde att ändra kommunens beslut. Rätten anser att det räcker med en varning och att kommunens beslut att dra in serveringstillståndet var fel.

Restaurang Båten

”Rättvist”

När Båtens driftschef och delägare, Martin Rosell, fick beskedet twittrade han: ”Förvaltningsrätten ändrar kommunens beslut i frågan om Båtens utskänkningstillstånd. Rättvist.”

– Det känns väldigt skönt och lättande att förvaltningsrätten tog det här beslutet, säger Martin Rosell.

Beslutet att dra in serveringstillståndet för Båten ledde till att företaget tvingades säga upp personal.

Förvaltningsrätten skriver så här i beslutet: ”Sammanfattningsvis finner förvaltningsrätten att överträdelsen inte är så allvarlig att Båtens serveringstillstånd ska återkallas. Varning får i stället anses vara en tillräckligt ingripande åtgärd.”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Restaurang Båten

Mer i ämnet